Tollaslabda szakosztályunk a legrövidebb ideig működő, de legeredményesebb volt egyesületünk első időszakában.

1971-ben alakult tömegsport szakosztályként, de 1972-ben már a Bp. I. osztályú bajnokságban szerepelt, ahol 3. helyet ért el Medve Zoltán vezetésével.

1973-ban több tollaslabdázó hallgató került a főiskolára (Jován Tibor, Turay András, Petik András) akikkel a csapat már a legmagasabb osztályba jutott.

1974-ben Bereknyei Imrével erősödött a csapat, aminek eredményeképpen az NB.I.-ben a 3. helyet érte el és három versenyzőt adott a válogatott keretbe (Bereknyei Imre, Jován Tibor, Révész András). Ettől kezdve sikerült a magasabb szintű felkészüléshez és edzéshez szükséges feltételeket megteremtenünk, aminek eredményeképpen a következő hat évben Bereknyei Imre irányításával a magyar tollaslabdázás legerősebb csapata lettünk.

A csapat a következő két év dobogós helyezése után 1977-ben megnyerte a Magyar Bajnokságot, amit a következő két évben meg is védett.

Ebben az időszakban csapatunkat már több helyre hívták külföldi kupákra (Bohumin, Zilina), ahol sikeres szereplésünk megérlelte a lehetőségét annak, hogy egyesületünk is tornát rendezzen, ami három év alatt rangos nemzetközi eseménnyé vált.

 

    A legjobb egyéni eredményeink ebben az időszakban:

Bereknyei Imre magyar bajnok (4x)
  Tízek bajnoka
  Hyla Kupa nemzetközi 1.
  Tisza Kupa 1.
  FŐKER Kupa nemzetközi 1.
  Szeged Kupa 1.
  Kandó Kupa nemzetközi 1.
  Tollaslabda Év Sportolója (3x)
  magyar válogatott
   
Dudics Júlia magyar válogatott
   
Jován Tibor magyar válogatott
     
Révész András

Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos bajnoka

  magyar válogatott
   
Bereknyei Imre - Rolek István magyar bajnok
   
Bereknyei Imre - Glázer Zsuzsa Magyar Bajnokság 2.

 

  • 1979-ben 10 hazai verseny közül  9-et Kandós tollaslabdázó nyert meg.
  • 1980-ban Bereknyei Imre 12 hazai I. osztályú versenyből 12-t nyert meg.

 

Szakosztályunk tagjai voltak még a fentieken kívül: Jovánné Meggyes Zsuzsa, Garancsi János, Horváth Ferenc, Polgár Ferenc, Spányik Péter, Schiller Edvin.

Sajnos ezután nem érkezett megfelelő szintű utánpótlás és sikercsapatunk tanulmányaik befejeztével már nem tudták az élvonal követelményeit teljesíteni, így a szakosztály újra tömegsport szinten működött tovább.