Röplabda szakosztályunk 1968-ban alakult Molnár Ferenc műszaki tárgyakat oktató tanárunk vezetésével és a Bp.II. osztályú bajnokságban indult. Ekkor edzéseink és mérkőzéseink színhelye a Tavaszmező utcai udvar salakos pályája volt. A nagyon lelkes társaság már az első évben bajnokságot nyerve feljutott a Bp. I.b. osztályba, ahol ismét csak egy évet eltöltve a Bp.I.a. osztályba jutott. Itt változó eredményességgel szerepelt (2.-9. helyig) 1980-ig. Időközben 1973-ban és 1974-ben 3. helyen végeztek a Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnokságán.

1981-től a sokszoros válogatott dr. Lantos Csaba vette át játékos-edzőként a csapat irányítását. Csapatunk az 1981/82-es szezont az osztályozót jelentő 2. helyen zárta, majd az osztályozókon 10 mérkőzésből 9 győzelemmel az NB.II.-be jutott. Játékosállományunk folyamatosan erősödött, így a magasabb osztályban is az élcsoportban szerepeltünk. Időközben a Tavaszmező utcai termünk boltívét sikerült „karcsúsítani”, így végre teljesen szabályos méretű teremben edzhetett és játszhatott a csapat. Ezek az évek is hoztak sikereket a Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnokságán az 1983-as 3. és 1984-es 2. hellyel.

És a fejlődésnek még nem volt vége. 1990-ben együttesünk bajnokságot nyerve feljutott az NB.I.-be. Csapatunk amatőrként itt is nagyszerűen helytállt és az alapszakaszban 7 győzelmet aratva a 10 fős csoport 7. helyén végzett. Sajnos a rájátszásra elfogyott az erőnk, így végül holtversenyben, 10 győzelemmel, de kettővel rosszabb szettaránnyal a kiesés sorsára jutottunk.

1993-tól Haász Péter vette át a szakosztály irányítását. Az NB.II.-ben általában a középmezőnyben végzett csapatunk. A lényeges változást – akár több másik szakosztályunknál is – a csökkenő pénzügyi források jelentették. Az MRSZ előírása szerint az NB.II.-ben szereplő csapatoknak is utánpótlás csapatot kellett indítania, amit csak kezdetben sikerült megoldanunk. Végül is ez vezetett az NB.II.-től való visszalépéshez.

Ebben az időszakban hosszú évekig Gáspár István játékos – szakosztályvezetőként irányította a csapat munkáját.

A 2000-es évek közepén a főiskolai hallgatók közül Hőnig László irányításával kialakult egy jó közösség, akik hat éven keresztül végeztek az élen a budapesti egyetemek és főiskolák bajnokságán.

Ebből a jó gárdából alakult ki a Bp.I. osztályban szereplő csapat új generációja, melyet 2012-től Hiervarter
Ákos irányításával a Bp. I. osztály élmezőnyében szerepel és továbbra is sikeresen szerepel a budapesti egyetemek és főiskolák bajnokságán valamint a Magyar Kupa küzdelmeiben.

Önálló röplabdás oldal   >>>     <<<  itt található.