Egyesületünk 2015 novemberében ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját.

Az első ötven év  rövid története:

A Kandó Kálmán Híradásipari Technikumra épülő felsőfokú képzés megindulása után igen széleskörű és sok hallgatót megmozgató sportélet alakult ki a Tavaszmező utcában, aminek következtében megfogalmazódott az igény az oktatási rendszeren kívüli sportversenyeken való részvételre is. Ennek eredményeképpen 1965-ben megalakult a főiskola sport clubja (akkori nevén az Felsőfokú Híradás és Műszeripari Technikum SK) a hallgatók igényeinek és a versenyzést biztosító feltételeinknek megfelelő sportágakban.

 Az alakuló közgyűlésen az egyesület ügyvezető elnökének Korcz Imrét, diákelnökének Lévai Bélát választotta meg a tagság. Az egyesület megalakulása óta tevékenységünk minden területen szorosan összekapcsolódott a Kandó Főiskolán folyó testnevelési tevékenységgel.

Sportolóink diákjaink voltak, edzőink, vezetőink pedig a testnevelő tanárok és műszaki oktatók, majd később végzett diákjaink közül kerültek ki. A kezdeti időszakban a legalacsonyabb osztályból induló szakosztályok nagyon szép sikereket értek el és fokozatosan kerültek egyre magasabb osztályba. Ezek a sikerek azonban gondokat is jelentettek, hiszen a magasabb osztályok magasabb létesítménybeli és pénzügyi követelményeket támasztottak, amit a fokozatosan csökkenő központi, állami támogatások tovább nehezítettek. Így többször csak az anyagiak hiánya jelentette az előrelépés meghiúsulását (férfi kosárlabdában többször az NB.I.-ét is!), sőt három eredményes NB-s szakosztályt (asztalitenisz, női kosárlabda, tollaslabda) kénytelenek voltunk megszüntetni, illetve visszalépni az alacsonyabb osztályba (röplabda).

Az alakulás óta eltelt évtizedek alatt működött asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda (női, férfi), küzdősport, labdarúgás, röplabda, súlyemelés, természetjáró és tollaslabda szakosztály is. Aszalitenics csapataink az NB.III-ig jutottak, kézilabdázóink a Bp.I. osztály élcsoportjában szerepeltek, labdarúgóink a Bp. I. osztályig jutottak, női kosarasaink az NB.I. küszöbén álltak meg, férfi kosarasaink és röplabdázóink az NB.I.-ben is szerepeltek, tollaslabdázóink (élén Bereknyei Imrével) négy évig uralták a magyar bajnokságot egyéni és csapatversenyeken. Küzdősportosaink szerezték egyesületünk első egyéni EB és VB érmeit, köztük több aranyérmet és sok versenyzőt adtak a magyar válogatottba is, csapatban pedig VK 3. helyet értek el..

A szövetségi bajnokságokban szereplő csapataink mellett aszutaliteniszben, kézilabdában, férfi kosárlabdában, labdarúgásban, tollaslabdában sikeresen szerepeltek a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságok döntőiben. A szereplés mellett több alkalommal rendeztük ezen versenyek  (+úszás) döntőit is. Mindezek mellett "számolatlanul" aratták a győzelmeket a Műszaki Felsőoktatási Sportnapokon.

A hazai versenyek mellett csapataink letették névjegyüket a nemzetközi porondon is kosárlabdában, röplabdában,labdarúgásban, a küzdősportokban és tollaslabdában. Legnagyobb sikert a franciaországi Angersben elért 8 nemzet tornáján elért férfi 1. és női 2. hely jelentette. Sportkapcsolataink révén lett hivatalos egyetemi kapcsolat a lipcsei, drezdai, várnai, angersi, palicsi, prágai egyetemekkel.

A felsőoktatási integráció (2000) óta a megalakult új intézmény (BMF, ÓE) pénzügyileg már nem támogatta az egyesületet. Innen kezdve a működéshez (fennmaradáshoz) szükséges fedezetet a tagdíjak, pályázatok és támogatóink hozzájárulása biztosította.

A megmaradt és jelenleg is működő szakosztályaink (amatőr körülmények között dolgozva is, sokszor a profik között is eredményesen) a játékosok anyagi hozzájárulásával tartják fenn magukat.

A főiskola további fejlődése eredményeképpen a 2010-ben létrejövő Óbudai Egyetemen  az egyetemi sport minél sokrétűbbé tétele érdekében együttműködési megállapodás alapján közösen működtetjük az Óbudai Egyetem sportirodáját, melynek tevékenysége honlapunkon is elérhető lesz.

Honlapunkon elsősorban a kandós hagyományok és eredmények megőrzését szeretnénk elősegíteni, melyhez örömmel veszünk bármilyen segítséget és támogatást.