A szakosztály egyesületünk alapító szakosztálya, de a nagypályás szövetségi bajnokságban (Bp.III. osztály) csak 1969-ben indult el Korcz Imre vezetése alatt. Mivel saját pályája a főiskolának nem volt a Gamma Művek Sporttelepén játszottuk hazai  bajnoki mérkőzéseinket. A lelkes társaságból nagyon rövid idő alatt jó csapat alakult ki, aminek eredményeképpen 1971-ben megnyerték a bajnokságot  és feljutottak a Bp.II. osztályba.

Időközben sikeresen szerepeltek az egyetemi versenyeken, hiszen bejutottak a Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnokságának Döntőjébe és Kecskeméten megnyerték a Műszaki Főiskolák Sportnapját is.  Ezt a győzelmet Ezt  a győzelmet 1975-ben Dunaújvárosban megismételték.

A csapat váltakozó sikerekkel szerepelt a Bp.II. osztályban, de a három éves főiskolai képzés miatt állandó csapat nehezen alakult ki bár többen a főiskola befejezése után is maradtak az egyesületnél. Ennek is „köszönhetően” ismét visszakerültünk a Bp.III. osztályba.

1976-ban ismét sikerült bejutnunk a MEFOB döntőjébe, ahol Veszprémben csak nagy küzdelmek után nem sikerült megnyernünk a bajnokságot, ám az elért 3. hely így is nem várt kellemes  meglepetés volt.

Ebben az időszakban több alkalommal sikeresen szerepelt a csapat a nemzetközi főiskolai sportkapcsolatok  jegyében Lipcsében, Rostockban, Várnában.

1980-ban ismét első helyen végeztek a Dunaújvárosban rendezett MFSN küzdelmein.

1981-ben mérnök tanár kollégánk Csáki Béla vette át a csapat irányítását, aki a kezdeti időszakban játékos-edzőként tevékenykedett. Vezetésével a csapat 1985-ben bajnokságot nyert és ismét feljutott a Bp.II. osztályba.

Sajnos a gazdasági nehézségek ezt a szakosztályt is elérték, hiszen saját létesítmény hiányában nagyon nagy költséggel járt a csapat versenyeztetése. Ennek következtében 1989-től csak tömegsport jelleggel működtettük tovább a szakosztályt.  A csapat összetartó magja a Gamma Művek, majd a Kelen SC csapatába olvadt bele.

Ezután már csak a kispályás bajnokságokban és a főiskolai jellegű versenyeken szerepeltettük labdarúgóinkat, ahol előbb Héra Gábor, majd Hőnig László testnevelő tanárok valamint Mógor János végzett hallgatónk irányították a csapatok munkáját.

 

  Néhány csapatkép a múltból:

 

Az alapító Korcz Imre emlékére elhunyta után minden évben egy hagyományőrző teremfoci tornát szervezünk a 40 évnél idősebb volt hallgatóink és tanáraink részvételével az alapító szakosztályok (labdarúgó, kosárlabda, röplabda) és tanári csapat részvételével.

 

Ennek részletei itt találhatók  >>>        <<<