A Kandó SC Küzdősport szakosztálya 1991 óta tevékenykedik. Kezdetben egy nagyon lelkes kis csapat még csak amatőr és szabadidősportként, az edzettség növelése érdekében fejtett ki tevékenységet.

Az egyre nagyobb érdeklődés és a magas szintű oktató munka, melynek irányítója Erdős János a magasabb követelményeket igénylő versenysport felé irányította a legfelkészültebb sportolókat.

A szakosztály 2000 óta a Magyar Kempo Szövetség tagja. A 2000-es években a szakosztály tagjai számos területi- és országos kick-box, valamint területi-, országos és nemzetközi kempo versenyen vettek részt. A szakosztályból többen tagjai a Magyar Kempo Válogatottnak, melynek csapatvezetője több évig Erdős János volt.

A hosszú évek óta a rossz feltételek ellenére gyakorlatilag önellátóan, de mégis nagy létszámmal működő amatőr és szabadidős sportolókból álló küzdősport szakosztály jelenleg már országosan elismert és egyre inkább eredményes versenyszakosztályként működik.

Ennek a szakosztálynak köszönhetően született meg egyesületünk első Európa Bajnoki helyezése. A 2001-ben Dublinban rendezett versenyen Gombos Miklós a küzdelem kategóriában szerzett bronzérmet.

Több egyetemi hallgatónk, aki itt ismerkedett meg a sportág alapjaival lett országos bajnok, sőt Európa- és Világbajnok is. Az egyéni sikerek mellett csapatban is kiemelkedő eredmény volt a Világ Kupa 3. helye.

A szakosztály sportolói a 2012. évi Kempo Világbajnokságról egy ezüstéremmel, a 2013. évi EB-ről pedig két arany-, öt ezüst- és öt bronzéremmel tértek haza. Ebből egy arany-, egy ezüst és négy bronzérmet gyermekkorú versenyzők szereztek.

A szakosztály munkáját továbbra is – saját nevelésű tanítványai segítségével – az immár kategóriájában háromszoros világbajnok Erdős János irányítja.

 

 

A 2014-ben Budapesten rendezett világbajnokságon ismét sikeresen szerepeltek versenyzőink, melyekről alábbiakban mutatunk be néhány képet.

 

 

Bővebben a szakosztály önálló oldalain:        >>>      <<<