1965-ben a Kandó Technikum végzett lányai (Ács Judit, Bányai Katalin), Baczoni Anna tanárnő és néhány főiskolás lány kezdett játszogatni a tornateremben. Egy év alatt olyan létszám és lelkes tevékenység alakult ki, hogy 1966-ban elindítottuk csapatunkat a kerületi bajnokságban, ahol az első évben a 2. helyet szerezték meg és feljutottak a Bp.II. osztályba.

Varga Márton és Fülöp Zoltán vezetésével tovább erősödtek lányaink és 1969-ben feljutottak az NB.III.-ba.

1970-től műszaki oktatónk Benczur Lajos irányította a csapat munkáját. Vezetésével a 2. helyig jutott el a csapat. 1972-73-ban Rábai Ottóné is bekapcsolódott az edzői munkába.

1974-től ismét egyedül Benczur Lajos vezette a csapatot, amitől kezdve egy nagyon sikeres időszak következett. Meghatározó játékosok (Filipovics Erzsébet, Markovits Magdolna, Rozmann Judit, Szombatfalvy Mária, Vigyázó Györgyné), kerültek be a csapatba. A csapat feljutott az NB.II.-be, megnyerte az 1. Kandó Kupát (legeredményesebb játékos Szombatfalvy Mária), győzött  a Lővér Kupán, a Műszaki Főiskolai Sportnapokon (Kecskeméten és Budapesten) és bejutott a Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos bajnokságának döntőjébe is.

Ebben az időszakban főiskolai sportkapcsolatok révén sikeresen szerepeltek Prágában, Lipcsében, Zilinán és Várnában is.

Újabb kosaras hallgatók (Papp Katalin, Valuch Hajnalka) kerültek a csapatba, ami a jó szakmai munkával (edzőtáborokkal) az NB.II. 2. helyét, majd a bajnoki címet is jelentette, de sajnos az NB.I.-ért folyó osztályozón nem sikerült kiharcolni a legmagasabb osztályba kerülést.

Ez az időszak kiemelkedő sikereket hozott a Műszaki Felsőoktatási Bajnokságokon, hiszen négy évig sorozatban (Dunaújváros, Budapest, Győr, Kecskemét) nyertek lányaink Papp Katalin és Valuch Hajnalka különdíjai mellett.

Az NB.II.-ben folyamatosan az élcsoportban való helyezések mellett két alkalommal is az első helyen végeztek a Szert Sándor Emléktornán Salgótarjánban, majd legnagyobb nemzetközi sikerüket elérve a franciaországi Angersben második helyet értek el egy nemzetközi főiskolai tornán.

A nyolcvanas évek második felében nem került megfelelő felkészültségű hallgatói utánpótlás a csapatba, aminek következtében már nem sikerült korábbi főiskolai szintű eredményeket elérni.

Az NB.II.-ben továbbra is élcsoportban szereplő csapat játékosai közül különböző okok miatt (szülés, munkahely váltás, elköltözés) többen is kiváltak a csapatból. Ezek után női kosarasainkat is elérték az egyesület működését sújtó gazdasági problémák, így 1989-től tömegsport szakosztályként működtettük a női kosárlabdát, míg a továbbra is versenyezni kívánó lányaink egy fúzió keretében a Ganz Danubius csapatában folytatták sportolásukat.

                      

     Néhány csapatkép a múltból: