A szakosztály 1967-ben alakult Korcz Imre iráényítása alatt. Kezdetben kosarasokkal is kiegészülve a Bp. III. osztályú bajnokságban indultak, amit már az első évben „kinőtt” a csapat és felkerült a Bp.II. osztályba, ahol rögtön az élcsoportban végzett (4.). Hazai mérkőzéseinket a Tavaszmező utca 17. udvarán lévő salakos pályánkon játszottuk.

A kezdet:

 

Állnak (balról jobbra):

Markó József, Sauska Keresztély, Lévai Béla, Czikó Miklós, Kőműves József, Balassy Imre, Pelsőczi András

 

Guggol:

Nyári Tibor, Szelényi Géza, Marosvári András, Lidi Ferenc

 

Egy csapat az NDK-s túráról:

 

Állnak (balról jobbra):

Püspöki József, Marton Emil, Lévai Béla, Balassy Imre, Tűzkő Béla

 

Guggol:

Nyári Tibor, Markó József, Miklós Gábor, Bencze István, Benczur Lajos

 

 

Állnak (balról jobbra):

Gudra Tibor, Dina Sándor, Lévai Béla, ??, Czikó Miklós, Balassy Imre

 

Guggol:

Pelsőczi András, ??, Lidi Ferenc, ??, Nyári Tibor

 

Állnak (balról jobbra):

Markó József, Lévai Béla, Sauska Keresztély, Takács István, Pelsőczi András, Balassy Imre, Varga Márton

 

Guggol:

Marosvári András, Lidi Ferenc, ??, Szelényi Géza

 

Csapatkép szurkolókkal:

 

Állnak (balról jobbra):

Benczur Lajos, Sütő József, Balassy Imre, Bárdi György színművész, Markó Tibor, Petike Lajos testnevelő tanár, Miklós Gábor, Lévai Béla

 

 

Guggol: Kovács Zsolt, Tűzkő Béla

 

1971-ben Tűzkő Béla edzősége alatt a csapat felkerült a Bp. I. osztályba, ahol egy évig Balassy Imre, majd két évig Lustyik György vezetésével szerepelt csapatunk.

1975-től Fehér Györgyné lett a csapat edzője Bajusz Antal szakosztályvezetése mellett. Ebben az időszakban csapatunk a Bp.II. osztályban szerepelt, ahol jórészt a középmezőnyben végzett. Ekkor már – a Tavaszmező utcai pálya beépítése miatt – a Nagyszombat utcai bitumenes pálya volt a hazai mérkőzések helyszíne.

 

1981-ben bejutottak a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság döntőjébe, ahol a nagy sikert jelentő 2. helyen végeztek valamint győztesként végeztek a Műszaki Főiskolai Sportnapokon. 1986-ban a csapat visszakerült a Bp. I. osztályba.

 

A kilencvenes évek közepétől az addig játékosként majd szakosztályvezetőként dolgozó műszaki oktatónk Bajusz Antal irányította a csapat munkáját. A hallgatói összetétel folyamatos változása miatt nehezen sikerült állandó csapatot összekovácsolni, így továbbra sem sikerült az előrelépés. Sőt a szabályok változása és pénzügyi nehézségek miatt – a Budapest bajnokságot is csak teremben lehetett játszani valamint a játékvezetői díjak is jelentősen emelkedtek – egyre nehezebb volt a részvétel feltételeit megteremteni. Mindezek vezettek a régebben már több szakosztályunkat is sújtó döntéshez, hogy 2014-től a szakosztály csak egyetemi jellegű versenyeken vesz részt az Óbudai Egyetem színeiben.

 

Az utolsó csapatképek egyike:

 

Állnak (balról jobbra):

Bajusz Antal, Kókai Attila, DulaiViktor, Molnár Gábor, Nemcsik Balázs, Balogh Zoltán, Hortobágyi Zsolt, Bécsi Mihály

 

Guggolnak:

Csontos Frigyes, Gyöngyösi Csaba, Lukács Attila, Dumánszky Gábor, Kis Róbert, Laczó Ferenc, Horváth Bence