Az NB.II.-be való feljutás után a magasabb követelmények teljesítésének igénye és a főiskola balatonszepezdi üdülőjének lehetőségei alapozták meg, hogy a bajnokságok megkezdése előtt változatos körülmények között elsősorban a fizikai képességek és a csapatszellem megerősítése érdekében edzőtábor jellegű felkészülést tartsunk. Ekkor a tábor még vaságyas katonai sátrakból és egy nyitott kőépületben kialakított étteremből állt.

1975-től 10-12 napos időszakban a magunk által kialakított változatos erdei futópályán és tisztásokon fizikai felkészítést végezhessünk. A nap általában reggel 6 órai gimnasztikával és futóedzéssel (erdőben útlevágás, csapatversenyben „megtáltosodó” egyéni futók, „szőlőszüret”, tábori szalonnasütés, stb.) kezdődött, amit délután egy általános erőfejlesztő edzés követett. Napközben „levezetésképpen” nagy foci- és vízi fejelőcsaták valamint minitenisz, asztalitenisz és tollaslabda bajnokságok egészítették ki a programot. További csapatmunkában járdát betonoztunk, betonalapot csináltunk a pingpong terem részére, majd a 90-es évek végén a homokos röplabda pálya elkészülte után a  „kőrengetegből” egy jelképes kosárlabda lehetőséget is kialakítottunk (véstünk ki).

Érdekességként a legjobb terepfutó eredmények:  3200 m 1. Kertész István 10’45”

A sok munka ellenére a jó hangulatot és a csapatszellemet sok egyéb élmény is biztosította, amikből a teljesség igénye nélkül néhány: hárombábus falusi fakugli a vendéglátó üzem udvarán, kirándulás a tavakhoz, badacsonyi palacsinta és lángosparti némi borkostolóval, közös főzések, szombati zenés estek, a kiszáradó tóban játszott „dagonyafoci”, szalonnasütés, „Ebola” néni büféje, horgászstég kiszedés, stb.)

Az üdülő fejlesztésével (faházak és vizes blokk valamint étterem kialakítása) a lehetőségeink is javultak így volt olyan időszak, amikor három csapatnyi résztvevővel (NB.II., női és férfi universitas csapat) tartottunk edzőtábort. Ekkor már volt lehetőség a közeli iskola udvarán csodás balatoni panoráma mellett kosárlabdázni és teniszezni is. Ebben az időszakban már gyakorlatilag teljes önellátásra rendezkedtünk be, ami mindennapos programot jelentett. Itt születtek meg a már legendásnak nevezhető gasztronómiai „különlegességek” a teljesség igénye nélkül: Jutka különleges kreációi, Kati aranygaluskája, Doki hal- és vadkülönlegességei, Atcsi grillpartija, Ági lángosai, Hajni palacsintája, Pisti gombakreációi, Imi bográcspörköltje, Füli meglepetései, Sinya csilisbabja, stb.

A programok a 90-es évek közepétől kiegészültek a szakosztály bajnokság előtti nyitóértekezletével, ahol átadtuk az előző év legjobbjainak és a törzsgárda jubilánsoknak járó kupákat és legtöbbször innen mentünk a zánkai és körmendi streetball valamint Balaton Kupa versenyeire. Részt vettünk a község augusztus 20-i rendezvényein (rendőr és tűzoltóbemutató, tűzijáték és zsíroskenyérparti) is.

Mindent egybevetve a táborozás immár több generáció óta nagyon jól szolgálja a fizikai felkészítés mellett közösségteremtést is.

Fentiek alátámasztására egy kis fényképes hangulatjelentés itt   >>>     <<<